عکس برگه امتحانی قدیمی ۳۲ ساله مدرسه اورازان
مدرسه قدیمی اورازان
عکس برگه امتحانی قدیمی ۳۲ ساله
یکی از دانشآموزان مدرسه اورازان
۷خرداد ۱۳۶۹
👇
بازسازی امام زاده سید شرف الدین و سید علاالدین
نمایی نزدیک از بازسازی امامزاده اورازان
امامزاده سید شرف الدین و سید علاالدین
جد نوزدهم سادات اورازان
جد نوزدهم سادات اورازان
شهرستان حاجیآباد آب و هوای گرم و خشک و کوهستانی دارد. فرهنگ اهالی این شهر در قسمت شمالی شهر به خاطر نزدیکی به استان کرمان با قسمت جنوبی شهر تفاوت دارد.
صنایع دستی این شهر قالیبافی و حصیربافی است و تاس کباب، آبگوشت، نان مهیاوه، آب بنه از غذاهای محلی این شهرستان است.
در شهر حاجیآباد امامزادهای به نام سید امیرنظامالدین قرار دارد که ایشان از نوادگان امام محمد باقر علیهالسلام هستند.
قصد من از این سفر و گشتن در این شهر، پیدا کردن نوادگان امام محمد باقر علیهالسلام و پیدا کردن اجدادمان است. این کار برایم بسیار هیجانانگیز است. دانستن از پیشینهی خود و تحقیق دربارهی آنها اطلاعات مارا درباره تاریخ و چگونه زیستن پیشینیانمان افزایش میدهد.
هر روستا برای خود شجرهنامهای دارد که این شجرهنامه به دست معتمد روستا است، اما گرفتن و یا امانت این شجرهنامه کار راحتی نیست، برای همین فقط با جست و جو و پرسش از بزرگان روستا، این کار از دست من بر میآمد.
طبق پیگیری و سفر به شهر حاجیآباد هرمزگان و دید و بازدید و پرس و جو، دانستم که امامزاده سید امیرنظام، جد 19 من و تمامی سادات اورازان است. اینگونه شد که نوزدهمین جدمان را از نزدیک ملاقات کردم و دستانم را به پنجرههای ضریحشان گره کردم و یک دل سیر در طول تاریخ سفر کردم.
به قلم سیده مهتا میراحمدی
شجره سادات اورازان
ایام عید فرصت خوبی بود تا به دنبال شجرهنامه خانوادگیمان بروم و درباره پیشینه اجدادمان اطلاعاتی کسب کنم و بیشتر و بهتر درباره گذشته و تاریخ روستایمان بدانم.
اورازان یکی از روستاهای شهرستان طالقان است، که همه اهالی آن سادات هستند، این روستا، اخیرا نسبت به قبل بیشتر شناخته شده است و توریستهایی برای دیدن چشمهها، مناظر بکر و دیدن زادگاه پدر جلال آل احمد به آنجا میروند اما دانستن پیشینه امامزادهی روستا هم یکی از گزینههای مهم برای شناخت روستا است. امامزاده علاالدین و امامزاده شرفالدین واقع در میان محله روستای اورازان، از نوادگان سلطان علیبن محمد باقر علیهالسلام است. سلطان علی بن محمد باقر فرزند امام باقر علیهالسلام، درسال 113 هجری قمری، به درخواست اهالی فین کاشان و چهل حصاران به کاشان هجرت میکند و به مدت 3 سال به امر تبلیغ و ارشاد مردم، میپردازد. ایشان در 27 جمادیالثانی سال 116 هجری قمری توسط نیروهای حکومتی دربند ازناوه، کشته و پیکر پاکش در مشهد اردهالِ کاشان به خاک سپرده شد. هرساله مراسم قالی شویان، همراه عزاداری به یاد شهادت ایشان در صحن امامزاده برپا میشود. مردم از فین کاشان چون به دست،بر سر چشمه آب کنار حرم، گرد هممیآیند و با شعار یاحسین به سمت مرقد سلطان علی میروند و یکی از قالیهای داخل حرم را برای شستن از خادمان امامزاده تحویل میگیرند و به روی دوش میکشند. بردن این قالی، سَمبُل جریان حرکت دادن جنازه مطهر امامزاده است و پس از دقایقی عزاداری، مراسم پایان میپذیرد.
ایام عید تهران گردی کردیم و به همراه خانواده به زیارت امام زاده سیّد ناصرالدین، نوه سلطانعلی، مشرف شدیم. مرقد متبرک امامزاده حضرت سیّد ناصرالدین بن سیّد احمد بن سیّد سلطانعلی بن محمد باقر، واقع در محله قدیمی پامنار، ایستگاه مترو خیام است. معماری این بنا،مربوط به دوره صفوی - دوره قاجار است و این اثر در تاریخ 17 خرداد 1379 بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. امامزاده سید نصرالدین از نخستین امامزادههای تهران است و بیش از 900 سال قدمت دارد و یکی از قدیمیترین امامزادههای تهران است. مرحوم جلال آل احمد که خود اصالتش به طالقان و اورازان برمیگردد، در نوشتههایش به این امامزاده اشاره کرده است. مقبره پدر امامزاده سیدناصرالدین؛ سیداحمد ،در اصفهان قرار دارد.
انشالله بتوانم به اصفهان بروم و این امامزاده را هم زیارت کنم
جست و جو درباره نسلهای گذشته و چگونگی زندگی آنها مارا با تاریخ گذشتمان آشنا میکند و دانستن این اطلاعات، گاهی میتواند تلنگر بزرگی به ما بزند.
در پست های بعد حتما درباره کتاب حماسهی تاریخی مشهد اردهال و کتاب اورازان برایتان مینویسم.
شهدای روستای اورزان.